PlakatiIC_GEK (1).jpg

VIRTUALNA IZLOŽBA
''KOLIKA JE CIJENA NAŠIH ŽIVOTA?''

Gimnazija Eugena Kumičića Opatija

Mi vas želimo potaknuti da živite sada u dostojanstvu kao ljudska bića.

 
PlakatiIC_GEK.jpg

O NAMA ...

Dragi svi,

ako čitate ovaj tekst znači da ste zainteresirani za našu prvu virtualnu izložbu na temu ''Kolika je cijena naših života?''.

Čestitamo na vašem odabiru kao i na iskazanoj želji za aktivnim promišljanjem o svakodnevnom življenju, koje danas u doba pandemije koronavirusa iziskuje i neke dodatne napore.

Ovom izložbom želimo vam ponuditi 5 inovativnih  i interaktivnih sadržaja u formi za koje želimo da najprije misaono izrode neke nove vrijednosti (a potom i konkretno putem vještina zdravog življenja), posebno u kontekstu međusobne tolerancije, ekologije, očuvanja okoliša, očuvanja zdravlja, građanskog odgoja i obrazovanja. 

Ovu izložbu sastavio je tim koji čine Lara Čvorak (fotografkinja, učenica), Tara Tomić (likovna umjetnica, učenica), Leona Shalevska (model, učenica), Ivana Černeha (mentorica, nastavnica) i Boris Krpan (dizajner, vanjski suradnik).

Finalni produkt koji ovdje vidite rezultat je višemjesečnog rada na projektu koji je započeo u prosincu 2019. godine, kada smo počeli istraživati svijet koji nas okružuje i otkrili što je to oko nas što zahtijeva poboljšanje.

Uočili smo da ne smijemo zatvarati oči pred porocima, ovisnostima, nametnutim potrebama, konzumerizmom, neosviještenosti prema okolišu, netoleranciji, egoizmu, netrpeljivosti, zakidanju, konformizmu, zanemarivanju ….

Cilj izložbe je potaknuti vas na razmišljanje o vašoj ulozi u društvu, ali i odnosu koji njegujete prema samima sebi i okruženju u kojem živite.

Osjetili smo odgovornosti skrenuti na ono goruće s istim ciljem i jednostavnom porukom.

Uzmite za sebe i svoje bližnje ono što vam je najkorisnije i najvažnije.

Kolika je cijena vašeg života?

Mi vas želimo potaknuti da živite sada u dostojanstvu kao ljudska bića.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji nas na našem putu učenja podržavaju i inspiriraju.

 

POGLEDAJ FOTOGRAFIJE OVDJE:

PlakatiGEK_123455 (1).jpg
PlakatiGEK_12345 (1).jpg
PlakatiGEK_123452.jpg
PlakatiGEK_123454.jpg
PlakatiGEK_123453.jpg
O nama_GEK.jpg